Afgelopen weekend (5 en 6 sept) heb ik na een lange tijd weer twee wedstrijden gereden. Op zaterdag was het NK streetrace in Oldebroek. In het begin kon ik aardig mee maar die “vervelende” obstakels ook altijd die remden mij behoorlijk af. Na iedere keer een gat dichtrijden na elk obstakel en de ketting eraf werd het erg zwaar. Ik ben 8e geworden, meer zat er niet in.

Op zondag het DK mountainbike in Noord Sleen, bij mij om de hoek dus een thuiswedstrijd. Ook hier weer zo’n obstakel waar iedereen vloeiend afspringt behalve ik. Omfietsen dus iedere keer zeven seconden dichtrijden. Ik wist dit van tevoren en na drie ronden heb ik een tempoversnelling geplaatst en een gat geslagen van halve minuut. Dit volgehouden tot de finish en gewonnen.

Fijn om weer op de fiets te zitten en ik kijk dan ook uit naar de komende wedstrijden. Intussen ben ik aan het oefenen om iets meer los van de grond te komen met de fiets.

Marlies Vos