Cas

Ik starte voor het eerst bij de elite omdat ik nu eerste jaars belofte ben. Een hele hete dag in Limburg en ik voelde dat ik even aan de temperatuur moest wennen. Bij de start stond ik achteraan opgesteld, wat best wel ongunstig is als je een goede start wilt hebben. Al gauw merkte ik dat mijn onder rug zeer begon te doen. Hier heb ik al een tijd last van maar het werd binnen een ronde steeds erger. Op een geven moment werd het zo er dat het uitstraalde naar mijn benen en niks meer kon.  Uiteindelijk op eieren doorgereden, maar de rugpijn was niet menselijk meer. Wedstrijd uitgereden maar wel zeer ontevreden. Op naar de volgende.

Marlies

Zaterdag 5 september stond eindelijk na de lange wedstrijdloze periode weer een cyclocross wedstrijd op het programma. Ik keek er al een hele tijd naar uit. Echter was ik de week voorafgaande de wedstrijd erg aan het kwakkelen. Had ik dan toch misschien een verkoudheidje van mijn broertje over genomen, het zal toch niet he… Met een niet super fit gevoel toch maar van start gegaan. Want ik moest en zal starten in de eerste cross. Het seizoen was net gestart en ik wilde niets missen.

Na 100 meter fietsen kwam ik er al snel achter dat starten niet zo’n slim idee was geweest. Ik kreeg wat last hoofdpijn en kort ademigheid. Na 1 ronde gefietst te hebben ben ik ziek uit de wedstrijd gestapt. Erg jammer maar het was wel de beste keuze op dat moment. Het was wel leuk om weer de wedstrijd sfeer mee te maken na een lange tijd.  Ook was het weer leuk met het team (deels) bij elkaar te zijn. Ik doe even een weekje rustig aan en dan kunnen we de training hervatten. 

Maiko

Vandaag eindelijk de eerste wedstrijd van het crosseizoen in Mechelen, goeie start als 9e het veld in, helaas in de eerste ronde materiaalpech waardoor ik moest wisselen en een aantal plekken verloor. In de 2e ronde had ik mijn ketting er af en stond ik lang te stil. Helaas kwam ik daardoor op een plek achter in de 30, helaas maar het was niet anders knop om en beginnen aan een inhaalrace ik voelde mij goed en had er erg veel plezier in, na goed afgezien te hebben geëindigd op een 21e plek.
Tevreden voor vandaag en op naar de volgende

Bart

Vandaag heb ik mijn eerste cyclocross gereden te Mechelen. Met een goede start waar ik een beetje moest inhouden. Omdat ik op de derde rij moest starten. Maar eenmaal de vrijheid goed kunnen schuiven. In een wedstrijd waar ik normaal niet in voor zou komen. Reed en liep goed voor een 9e plaats.