Micha

Na veel training en focus voor deze datum. Leven als een prof die gewoon werkt 😜. Start meteen goed weg maar niet meteen vol gas maar een goed tempo. Ik rij wel met een man weg van de anderen. Hoe lang gaat hij in mijn wil zitten? Plan 1 op de eerste technische klim en afdelingen het gas er echt op. Twee klimmen en een afdeling pak ik meteen een gat van 25sec en dat word indelen en uitbouw en dat lukte heel goed. Wat was ik bang die laatst ronde dat ik pech zou krijgen ik weet hoe dat voelt zo heb ik al vaker de titel mis gelopen . Maar alles gaat goed hè hé ik heb hem de Nederlandsche titel. Zo mooi om te kunnen zegen dat ik weer Nederlands kampioen ben 🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🥇

Bart

Na de mooie overwining van Micha de Vries  was het mijn beurt. Na rustig startklim. Ben ik boven op de klim mijn tempo gaan zoeken. En na een halve ronde begon de moter te draaien. Zo heb ik weer een aantal mannen ingehaald. Met als resultaat 16e amateur. #allesvoordecross

Martin

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver, weer eens een kampioenschap! Na een lange tijd zonder regelmaat lijken er van af nu dan eindelijk weer wedstrijden aan te komen. Dit werd afgetrapt met niet zomaar een wedstrijd, namelijk het NK XCO in Sittard. 

Door het gebrek aan wedstrijdritme vond ik het lastig inschatten hoe de vorm op dit moment was. Dit merkte ik direct bij de start, deze ging wat moeizaam. Ik verloor na de eerste klim de aansluiting met de koplopers. Hierna had ik zeker nog een uur nodig om echt in een lekker ritme te komen. Deze had ik uiteindelijk gevonden en in de laatste 2 rondes (van de 7) kon in nog een versnelling plaatsen om weg te rijden bij het groepje waarbij ik reed. Het zag er naar uit dat ik op een 9e plaats ging finishen maar door wat pech van de concurrentie (dus geluk voor mij!) kon ik op het laatste gedeelte van de laatste ronde nog twee man voorbijrijden wat mij uiteindelijk een 7e plek opleverden tijdens dit NK. Ik ben zeker tevreden over de uitslag, alleen is er nog wel werk aan de winkel wat betreft het wedstrijdritme.

Omar

Ik moest met de start als laatste starten maar ik ree al snel naar voren in de kop groep rond de 7de plaats ongeveer na 20 min zakte ik een beetje terug toen heb ik even me herpakt en uiteindelijk naar een 12de plek terug kunnen rijden totaal niet tevreden maar voor deze wedstrijd was dit echt even het maximale wat ik er uit kon halen.

Isa

Zondag stond ik aan de start op het Nederlands Kampioenschap mountainbike in Sittard. Ik mocht starten op de eerste startrij en was als eerste weg. Mijn wedstrijd ging heel erg goed. Ik reed op de eerste plaats en reed met nog iemand weg bij de rest en we hadden al snel een groot gat. Alles verliep volgens plan en ik voelde me goed. Vervolgens reed ik op plaats 2 en niet veel later raakte ik buiten bewustzijn op een klim en kwam ik ten val. Een DNF voor mij dus…Absoluut niet de manier waarop ik het nk hoopte te rijden…heel erg balen, want het voelde goed.

Maiko

Goed begonnen helaas niet de beste benen, zware wedstrijd helaas hard gevallen en uit koers gestapt.