Isa

De laatste wedstrijd van het mountainbike seizoen; de Geopark Hondsrug Classic. Ik had een kopstart en kon de eerste paar kilometer goed meekomen. In de eerste 2 lussen kon ik veel dames die me bij de start voorbij waren gegaan alweer inhalen door te versnellen op het technisch gedeelte en daarna door te trekken. Halverwege de wedstrijd reed ik nog kort op de 3e plaats, maar dit wist ik helaas niet vol te houden. Na 2 uur en 14 minuten kwam ik over de finish, waar ik de sprint om plaats 4 verloor. Een 5e plaats voor mij tussen de elite dames en 1e junior. Heel erg tevreden over de wedstrijd en daarnaast een leuke dag gehad met het team!


Martin

Afgelopen zondag stond voor ons team een ‘’thuisrace’’ en ook de afsluiting van het mountainbike seizoen op de planning. Dit was niets minder dan de Hondsrugclassic, een mountainbike marathon over 60km in en rondom Gasselte.

Na de val in het weekend van het NK twee weken gelden heb ik niet meer kunnen fietsen door een rugblessure. Vandaag toch op de fiets gestapt om te kijken hoe het zou aanvoelen. Het eerste uur ging beter als verwacht en kon ik een prima tempo rijden. Het laatste uur rustig uit gereden omdat de rug toch weer begon op te spelen.. Ik baal ervan dat de rug nog niet mee werk maar er zit gelukkig verbetering in. Op naar de SuperPrestige veldrijden in Gieten volgende week zondag (als de rug mee werkt)!


Omar

Ik moest met de start als laatste starten dus moest al meteen gas bij geven om bij de top 5 te komen uiteindelijk reden we vrij snel weg van de rest en waren we nog met ze 3e over ik voelde me de hele westrijd de betere van de 3 alleen helaas de laatste 8 km maakt ik een foutje waardoor ik moest achter volgen en kon ik het gat niet meer dicht rijden uiteindelijk 3e plaats voor mij ben zeker tevreden 


Maiko

Afgelopen zondag was er weer de hondsrugclassic, ik had erg erg veel zin aan omdat ik mij super goed voelde, bij de start kon ik niet helemaal goed weg komen maar toch zat ik bij de eerste 8 jongens in het wiel en ging het aardig lekker, tot dat mijn ketting knapte… eenmaal terug in de verzorging kreeg ik een nieuwe ketting en kon ik mijn weg vervolgen, helaas niet meer bij de jongens waar ik in de groep zat waar ik super erg van baalde. Een goeie klassering zat er dus weer niet in voor mij maar ik heb er toch nog een goeie training van gemaakt en kwam helemaal kopt kapot over de finish. Jammer dat het zo moest lopen maar er gaan betere dagen komen💥


Marlies

Op zondag stond er weer een wedstijd op het programma. Het ging dit keer om een ‘thuiswedstrijd’, een marathon op de mountainbike door de bossen van Gasselte. Een supermooi parcours dat bestond uit totaal 60 km.

Doordat ik nog niet helemaal fit was en daardoor al een aantal wedstrijden gemist had, was het nog de vraag of ik zou starten. Toch had ik besloten mijzelf in te schrijven en de wedstrijd wel te rijden. Aangezien ik minder fit was dan normaal heb de wedstrijd een stuk rustiger gereden. Ik ben blij dat ik toch besloten heb te starten. Ik had onderweg een mooi wiel gevonden van een medewedstrijdrijder waar ik bijna de hele wedstrijd mee samen reed. Na een dikke 2 uur gefietst te hebben ben ik gefinisht als 10e dame.

Met de omstandigheden zoals die nu zijn kan ik hier zeker tevreden mee zijn. Met een goed gevoel ga ik verder naar de volgende wedstijd. 


Micha

Zo daar is die dan weer de hondsrug classic altijd een betje het afscheid van het mtb seizoen en overgaan naar de cyclocross. Start om 9uur er wordt meteen vol gas gereden we rijden metten met een man of 7 weg. Op de eerste technische stuk rij ik met nog een renner weg bij de rest toch weten ze weer terug te keren 3man. Weer bij dat zelfs stuk in het zand en een klimmetje rijden we weer weg. Ja en we blijven weg dat word sprinten om de winst helaas p2 op een paar cm. Maar wel het mtb seizoen heel tevreden afgesloten.