Afgelopen weekend stond het NK-gravel op het programma. Het was de eerste keer dat er gravel race werd georganiseerd in Nederland, en dit was direct het NK. Het was een rondje van 7,5km die 16 keer moest worden afgelegd, in totaal 120km dus. 70% bestond uit gravel (onverharde paden) en de overige 30% waren klinkers of asfalt. Er stonden veel goede namen op de startlijst en ik ging zonder al te veel verwachtingen de wedstrijd in.

Al snel bleek dat ik een goede dag had! Ik kon me vrij goed handhaven in het eerste peloton en de groep werd steeds kleiner. Ik heb mezelf zeker niet ingehouden en heb aardig wat energie gebruikt om het tempo hoog te houden met als doel zo veel mogelijk concurrenten kwijtraken. Toen we de laatste rondes in gingen zag het er naar uit dat ik nog wel eens een mooie uitslag kon rijden. Ik dacht bij mezelf, zou een top 10 haalbaar zijn? Dit bleek even later waarheid. Achter een kopgroep van vier rijders gingen wij sprinten om een vijfde plek. Ik kwam op een goede positie de laatste bocht uit en kon mezelf mengen in de sprint. Ik kwam op de juiste plek te zitten en ging de sprint aan. Niet veel later (zo voelde het wel) kwam ik als eerste over de streep en dit leverde mij een vijfde!! Plek op. 

Ik kan terugkijken op een mooie en zware dag met een erg mooi resultaat. Dit is een goede opsteker voor volgend weekend. Dan rijd ik de nationale veldrit in Hilversum.

Martin