10 uur klinkt het startschot voor ons. Ik duik als 4e het bos in. We rijden net als eerdere crossen met 4 man weg bij de rest. Ik hou me lekker rustig de eerste 2 ronden. Even de kat uit de boom kijken in het begin van de wedstrijd zei mijn broertje. Dus daar luister ik dan een klein beetje naar haha. ­čśë Na twee ronden was ik het wel een beetje zat dus vond het tijd om het tempo om hoog te gooien. Oh!! wat heb ik nu gedaan, binnen een paar bochten een gaatje dus ik denk nog en beetje gas er op na een ronde heb ik 8 sec voorsprong. Dit bouw ik ronde na ronde uit met nog een ronde te gaan is het 29sec. Dat word de boel heel houden en naar de streep rijden om een hele mooie overwinning binnen te halen. Toch mooi 3 op 3┬á

Micha


Ik had een kopstart en reed de eerste ronde op de eerste plaats. Bij het ingaan van de tweede ronde werd ik ingehaald en ik reed de volgende rondes op de tweede positie. Doordat ik bijna de enige van de dames was die over de balken kon springen, had ik telkens een voorsprong ten opzichte van het achtervolgende groepje. Ongeveer halverwege de wedstrijd besloot ik om na de balkjes door te trekken om de voorsprong groter te maken, maar toen kwam ik ten val in het zand. Ik werd gelijk ingehaald door een groep van 4. Het duurde even voor ik weer in mijn ritme zat en ondertussen was het parcours super glad geworden door de regen. Ik bleef de rest van de wedstrijd op dezelfde positie rijden en eindigde zo op een 6e plaats in de nationale wedstrijd en 2e op het districtskampioenschap.

Iris


De wedstrijd in Nijverdal was een snel en technisch rondje. Persoonlijk vond ik het een van de leukste rondjes van dit seizoen tot op heden. Door de plotselinge regen vlak voor de start was het rondje gladder geworden dan verwacht. Ik had de goede banden keuze gemaakt en kon hier wat voordeel uit halen. Ik moest na een slechte start van ver komen. Ik reed lange tijd achteraan het eerste groepje in de wedstijd en merkte dat ik me erg goed voelde vandaag. Met nog 3 rondes te gaan begon ik gas te geven en langzaam op te schuiven naar voren. Met nog 2 rondes te gaan reed ik op pek 4 en kwam het podium dichtbij. In de laatste ronde had ik nog een goede versnelling en reed ik naar plek 2! Erg tevreden met deze uitslag en de manier waarop ik de wedstrijd heb ingedeeld. Op naar volgende week, cross in Leiden.

Martin